מתכון מהיר ומפנק
עוגיות ריבה עם פירורים
40 עוגיות
חומרים:
3 כוסות קמח תופח
200 גר' חמאה בטמפ' החדר
1/2 כוס סוכר
4 חלמוני ביצה (צהוב)
1/2 צנצנת ריבת תות או כל ריבה שאוהבים
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל 180 מעלות
לחתוך את החמאה לקוביות
לערבב את כל החומרים מלבד הריבה לבצק.
לעטוף בניילון נצמד ולצנן כ 20 דק'
3/4 מהבצק להדק לתבנית
לחמם מעט את הריבה ולמרוח מעל הבצק.
את יתרת הבצק לפורר ולפזר על העוגה.
לאפות כ 30 דק'
להוציא מהתנור ולחתוך לריבועים.
עוגיות ריבה עם פירורים
40 עוגיות
חומרים:
3 כוסות קמח תופח
200 גר' חמאה בטמפ' החדר
1/2 כוס סוכר
4 חלמוני ביצה (צהוב)
1/2 צנצנת ריבת תות או כל ריבה שאוהבים
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל 180 מעלות
לחתוך את החמאה לקוביות
לערבב את כל החומרים מלבד הריבה לבצק.
לעטוף בניילון נצמד ולצנן כ 20 דק'
3/4 מהבצק להדק לתבנית
לחמם מעט את הריבה ולמרוח מעל הבצק.
את יתרת הבצק לפורר ולפזר על העוגה.
לאפות כ 30 דק'
להוציא מהתנור ולחתוך לריבועים.
טירמיסו
תבנית פיירקס מלבנית בינונית
חומרים:
ספלי נס קפה חזק מאוד 2
250 גר' גבינת מסקרפונה
400 גר' בישקוטים
שמנת מתוקה 2
כפות סוכר 8
אופן ההכנה :
להכין את ספלי הנס קפה ולהעביר לקערה רחבה.
לטבול את הבישקוטים בקערת הקפה ולסדר שכבה ראשונה בתבנית.
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצף רך.
לערבב את גבינת המסקרפונה בנפרד עם מזלג בכדי לרכך אותה מעט.
להוסיף את תערובת הגבינה לשמנת המתוקה ולהמשיך להקציף לקצף יציב.
לשפוך חצי מקצפת על שכבת הבישקוטים הראשונה.
לטבול את העוגיות בקערת הקפה ולסדר שכבה שניה.
לשפוך את שאר הקצפת על הבישקוטים
להכניס למקרר לפחות לשעתיים.
לפני ההגשה לפזר קפה נמס או קקאו
מוס חלבה
חומרים:
טחינה 1/4 כוס גולמית
1/4 כוס סילאן
1 שמנת מתוקה
2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג וניל או ריבת חלב
לקישוט: חלבה מגוררת, פקאנים, שוקולד לבן מגורר
אופן ההכנה :
מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן עם כף שמנת מתוקה
עד לאיחוד החומרים.
מקציפים את שמנת מתוקה ומוסיפים בעדינות את תערובת הטחינה ואינסטנט פודינג.
ממשיכים להקציף במהירות איטית עד לקבלת קרם יציב.
מזלפים את הקרם שנוצר לכוסיות
מקשטים ומגישים
מקפיאים ל 4 שעות לפחות